Kaks head uudist!

Kes mu viimast postitust luges, siis pani võib-olla tähele, et jätsin oma uue aasta eesmärkidest mõned nüansid avaldamata. Nüüd on aeg katteloori veidi paotada ning rõõmsaid uudiseid ka teiega jagada!

Esiteks saime jaanuari lõpus kätte oma kauaoodatud korteri! Uut korterit ostad enamasti jooniste põhjal ja ükskõik kui palju sa neid ka ei uuriks, ei suuda sa ilmselt täpselt ette kujutada seda, milline see tegelikkuses välja näeb. Esimest korda korterisse sisse astudes tabasin end mõttelt, et paberi peal tundus korter küll veidi suurem. Olles suure osa elust elanud 60-ruutmeetrises Mustamäe paneelikas, tundus 6-meetriste ladedega 52-ruutmeetrine loft mõnusalt suur. Tegelikkuses on ta suur siiski kuupmeetrites, aga muidu paras elamine paarile või poissmehele. Kõrged laed ning rustikaalne siseviimistlus näib esialgu kõle ja külm, aga kui mööbli sisse saab, võtab asi hoopis parema ilme.

city_tallinn_marsi_tn_6_1s-_1494406345718

Pilt on illustratiivne. Aga lõpptulemus siiski sarnane.

Korter on esilagu neli seina, paar valgustit ja sanitaarruumid. Üks suurem ja kõige kiirem väljaminek, mis korteriga seoses ees ootab, on köögi soetamine. Paraku seda paketis kaasas polnud ning kuna tutvusringkonnas on köögimööbli spetsialiste omajagu, siis teadsime, et saame hea hinnaga kvaliteetse köögi ka mujalt kui otse arendajalt. Ehk neli seina ja kuhjaga rõõmu jaanuarikuus!

Nüüd siis teise uudise kallale. Kui aasta alguses postkasti taas PN Coaching for woman e-mail potsatas ning selle läbi lugedes koheselt ka prügikasti saatsin, jäi sisimas siiski kripeldama. Olen Precisin Nutrition’i ja John Berardi tegemisi juba mitmeid aastaid jälginud ning kuna toitumist puudutav teema on minu jaoks väga põnev, siis olen viimased kaks aastat mõlgutanud mõtteid ka ise programmist osa võtta. Vahest isegi hiljem ka nende Precision Nutrition Level 1 Certification’i ära teha, et tulevikus ise ka paremini inimeste küsimustele vastuseid oskaks anda?
Sest olgugi, et ma tean natuke tervislikust toitumisest, on ka minu peas pidevalt küsimused, et mida, kui tihti ja kui palju siis tegelikult süüa, et elada terve ja õnnelikuna kõrge eani ning pärandada need harjumused edasi ka järeltulija(te)le. Mulle tundub, et ma pole ainuke, kes veidi segaguses on: low fat, high fat, high protein, paleo, vegan või just eat what the hell you want and hope for the best?

mens_coaching_quote_andrew

Foto.

Nii ma surusingi maha oma argumendid, et ma ei saa endale seda lubada, 49$/kuus on liiga suur väljaminek või et kas mul tõesti on seda vaja? ning registreerisin ennast ära. Alates 20.01 olengi PN Coaching for Woman ametlik õpilane. Olgugi, et tegin seda nädal aega hiljem, kui programm oli juba alanud (sest mul võttis plusside ja miinuste kaalumine rohkem aeg), võtsid nad mu siiski vastu.
Nüüd on esimene kuu möödas ja peaaegu 11 kuud veel ees. Pikk aeg ja palju raha, ma tean. Eks ma siiani vahel mõtlen, et kas ikka tasub ära ja kas ma tegin õige otsuse või mitte, aga olgem ausad, ma ei saa seda enne teada, kui olen ära proovinud, on nii?

Minu eesmärk ei ole kaalu kaotada. Ma tahan õppida, näha, kuidas inimeste harjumusi muudetakse ja kinnistatakse, et tulemused püsivad oleks. Loomulikult oleks mul hea meel, kui aasta lõpus paremas vormis oleksin, aga see pole eesmärk number üks (võib-olla number kolm -aga sellest räägin ma hiljem).
Seda, et kaalu on võimalik kaotada kaloreid lugedes ja toitumiskavasid järgides pole vist kellelegi uudis. Aga kas see on jätkusuutlik? Kas mingi hetk ongi toit ainult numbrid ja muud midagi? Kas kalor ja kalor ikka on võrdsed? Toitumine ei peaks olema rocket science, mille valmistamine ja mille üle arve pidamine on sama ajakulukas kui ettevõtte raamatupidamine. Tervislik eluviis peab olema jätkusuutlik ega tohi viia sind teistesse äärmustesse. Usun, et seda kõike saab teha palju lihtsamalt ning just seda, kuidas seda teha, tahangi selle aasta lõpuks teada. Kirjutan järgmises postituses ka PN Coaching for Woman esimese kuu kokkuvõtte, siis saate koos minuga õppida ja mina jällegi oma õptut jagada ja kinnistada. Ühel heal hetkel lisan siia ka reaalsed numbrid, aga hetkel on selleks veel vara. Mina olen igatahes põnevil.

Huuh, nii tehtud. Peaaegu kõik sai välja öeldud. See saab olema põnev aasta – lisaks eelmainitule on plaanid veel ka maja, koera, blogi ja ühe pisikese projektiga veel! Kuulmiseni!

Autor: annikapajupuu

Biohacking - always trying new things to optimize my health

One thought on “Kaks head uudist!”

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.