N+TC Train the Trainer

Uudishimulikumad on võib-olla minu Instagram story vahendusel näinud, et eelmisel nädalavahetusel sai kõvasti sporti tehtud. Kolm päeva täis pingutusi, higiseid ja sätendavaid inimesi ning kõvasti powerit!

Mis toimus? 17-19.02 toimus Tallinnas Postimaja Myfitnessis “N+TC Train the Trainer” koolitus. Mis on N+TC? Võib-olla oled aeg ajalt mind mõnda Nike training club treeningut postitamas näinud? Ei? Vahest oled Myfitnessis mõnda NTC tundi sattunud? Ei? No pole hullu.

nike_training_club_reveals_october_scheduleburo_cover

Nike+ Training Club on ÜKT (üldkehaline treening) stiilis rühmatreening, mis on inspireeritud spordist ja tippsportlaste poolt kasutatavatest harjutustest. Süsteem, mis on välja töötatud Nike parimate treenerite poolt, julgustab sportlasi* teadlikumalt treenima ning väärtustama puhkuse ning lihashoolduse olulisust treeningprotsessis. Kui palju Sa treenid, polegi nii oluline kui see, mis on Sinu treeningu eesmärk.
Treeningute käigus kasutatakse erinevaid vahendeid (hantlid, sangpommid, vahurullid, matid, kummilindid, kettad, kangid jm), enamus harjutusi on sooritatud treenides enda keharaskusega ning igal sportlasel* on võimalus valida kas kergema või raskema harjutuse vahel. N+TC tundides on au sees tiimitunnetuse arendamine, seetõttu kasutatakse sageli ka paarisharjutusi ning gruppides töötamist, kas siis ringtreeningu  või mõne muu formaadi näol.
(allikas)

2010. aastal,kui NTC treeningud esimest korda MyFitnessi jõudsid, olin kohal ka mina. Tol hetkel oli kontseptsioon veidi teistsugune ja sihtgrupiks peamiselt naised. Nüüd, mõned aastad hiljem on sellest välja kujunenud ülemaailne sportlaste* liikumine, mille loosungiks on “Ära käi trennis, hakka treenima!” Ehk treeni teadlikult, eesmärgiga, mitte ära rapsi, et lihtsalt higistada ja “linnuke” kirja saada.

Olles meeskonnaspordist taandunud, on N+TC treeningud minu jaoks kõige lähedasem viis tiimispordi tunnetust ja fun elementi kogeda.
Kuna naudin ise neid trenne väga, tekkis mõte, et sooviksin ka treeneriametit proovida. Vahest on mul ca 20-aastase meeskonnaspordi tulemusena ka teistele midagi edasi anda? On ju ka antud treeningmeetodi eesmärk tekitada sportlastes* tiimitunnetust ja hoida treeningud kaasahaaravad.
Mõeldud, tehtud! Täitsin taotlusvormi ära ja jäin ootele. Kui mõned nädalad hiljem postkastis Sandra kirja: “Hea treener..”,nägin, hakkas süda veidi kiiremini põksuma. Kandideerijaid oli 112, aga kohti tunduvalt vähem, kõik ei saanud, aga – I WAS IN! Pääsesin koolitusele!

article-01-medium

Kaua ei läinud, kui käes oli 17 ja reede ning 14.30 kogunesime kambakesi Postimajja. Vaatasin enda ümber ja nägin treenereid, kelle juhendamisel juba aastaid trenni oli teinud. Oota? Kuhu ma sattunud olin? Mida ma üldse mõtlesin, kui siia kandideerisin? Mul pole ju nendega võrreldes midagi välja panna. Tekkis kahtlus ja väike hirm. Päeva lõpuks oli kõik eelnev unustatud ning fiiling 5+! Kõik pingutasid ning toetasid üksteist, väga tore seltskond oli kokku sattunud.
Laupäev oli täis teooriat – sain targemaks nii harjutuste tehnika kui treeningute ülesehitamise kohapealt. Viimane, pühapäev oli aeg praktikaks-moodustati 2-liikmelised tiimid ja koos tuli anda lühike näidistund, laval ja mikriga. Suurt värinat sees ei olnud, alles siis, kui oli aeg meie etteasteks, hakkas jalg värisema. Ma pole ju kunagi.. Kuidas ma..? Mis siis, kui..? Teistel on ju kogemus olemas..
Pabistasin, mis ma pabistasin, aga tehtud see sai: esimest korda elus laval, mikker peas saalistäit inimesi juhendamas. Kokku tegime trenni üle nelja tunni – kõvasti toenglamanguid ja burpeesid!
Päeva lõpuks oli tunne mega! Kuidas mul läks? Eks hääl natuke värises ja muidugi oleks võinud minna palju paremini, aga see hetk on nüüd möödas, muuta ei saa midagi. Korralik eneseületus oli see kindlasti ning olen enda üle uhke, et selle ära tegin!
Nüüd on jäänud veel tulemusi oodata. Meid jaotatakse vastavalt oskustele gruppidesse ning mõned peavad endaga veel tööd tegema, teisi koolitatakse vaikselt edasi, kuniks üks päev neid NTC day’d juhendamas näete.

ntc_posters_1000

*kui Sul on keha, siis oled Sa sportlane

 

Autor: annikapajupuu

Biohacking - always trying new things to optimize my health

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.