Sügavalt hingest

Vahel on tunne, et enam ei jaksa. Klaas on täis ja ajab juba ülegi. Jalutasin esmaspäeva õhtul pärast pikka töö- ja koolipäeva soojal sügisõhtul kodu poole, pea mõtteid täis ja vaim väsinud.
Aeg-ajalt tuleb ette hetki, kus hinge on kogunenud nii palju emotsioone, et süda poeb kurku ja silmad lähevad vesiseks. Enam ei jaksa, olen väsinud ja vihane. Pettunud maailmas ja inimestes. Nii palju on ebaõiglust ja see kõik torgib hinge. Sinisilmsena uskusin veel palju aastaid pärast lapsepõlve, et inimesed on sügaval sisimas head.
Aga miks võtab siis mees kätte oksa, et oma mänguhoos minema jooksnud koera selle eest karistada? Mis sunnib kedagi rüüstama surnuaedu, kus hinged rahus puhkavad? Miks ei aita lapsed oma auväärses eas vanemaid, kui need enam üksi kergemaidki poekotte tassida ei jaksa? Kus on sinu süda, kallis kaasmaalane?

Mõtteid mõlgutades võib analüüsima jäädagi. Ilma tegudeta paraku midagi ei muutu. Seepärast kutsun teid üles aitama. Hoidke silmad lahti, märgake üksteist. Kingi kasvõi naeratus, kui rohkemat pole. Aita vanamemmel rasket kotti kanda, kuula ta elulugu ära, sest tal ei pruugigi olla, kellele seda rääkida. Kallista kaaslast, sest vahel pole muud vajagi. Anna märku, et oled olemas, sest naeratuse taga võib peituda ka mure.
Ja kui lained pea kohal kokku löövad, mine jooksma. Mine õue, nuusuta sügist ja kui sajab, loe näole langevaid vihmapiisku. Lase jalgadel end kanda ja mõtetel lennata. Jookse maailm paremaks kohaks. See on sinu aeg, sinu võimalus enda eest hoolt kanda. Siis jaksad, jaksad maailma muresid enda õlgadel kanda ja endast veel rohkem anda.

Enda eest hoolt kanda, ennast austada pole patt. Kuidas peaksidki jaksama rõõmu jagada kui ei alusta kõigepealt iseendast? Kas ajaloost tingitud see vagurlus, vaoshoitus ja kannatus? Ajad on muutnud. Kui tahad muuta maailma, muuda kõigepealt ennast. Aeg on eeskujuks olla. Aeg on tegusid teha.

Registreerisin ennast 2017. aasta SEB maratonile. Vaja on eesmärki, sihti, fookust. Paneme proovile. Sest #sportteebilusaks , #trennigatargaks ja #teemeheateomaratoni !

See pole sprint, see on maraton. 42,195 km ja 42 suuremat ja väiksemat heategu. Kes minuga ühineb?

Kutsun sind märkama ja aitama. Me oleme üks pere.

Mis on #teemeheateomaratoni eesmärk ja kuidas Sina sellele kaasa saad aidata – sellest juba järgmine kord!

Autor: annikapajupuu

Biohacking - always trying new things to optimize my health

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.