Mul pole aega või see pole mu prioriteet?

Üpris maagiline on see sügis olnud, pea iga päev võib päikest näha, soojakraadegi nõnna palju, et porgandid veel mullas pesitsevad, öökülmad pole liiga teinud.

Kuigi sügise nautimine piirdub minu puhul vaid tööjuurest läbi aknaklaassi õue vaatamisega, teeb ainuüksi mõte sellest, kui soe ja ilus seal väljas on, mu tuju heaks. Kui nädalavahetusel silma kinni pigistan, kõik kooli- ja tööasjad ripakile jätan ning maale põgenen, võiksin puude lõhkumise ja lehtede riisumise kõrvalt hinge tõmmates seda lummavat aastaaega nautima jäädagi.

Täpselt sama märkamatult nagu saab esmaspäevast reede, on läbi saanud ka jalgpallihooaeg. Üle pika aja ka üks selline, mille ma lõpuni sain mängida, ei ühtki piinavat vigastust enne viimaseid voore. Olgugi, et trennis käisin pigem nagu kuuvarjutust, sest kahjuks on mul päevas ainult 24 tundi, siis kõik mängud sai ikkagi ära mängitud. Liigutamist ma siiski ei unustanud ning kuna tööpäevad venivad tihti nii pikaks, et õhtustesse trennidesse ei jõua, siis hommikul ei takista varem ärkamist ja trenni minemist küll ükski jõud. Nii ma teengi oma trenni juba hommikul 7 ajal ja olen kenasti 9ks tööl.

Mis tervislikku toitumisse puutub, siis hands down, kes suudab kiire elurütmi juures igal õhtul kodus kokata ja alati värske toidu laual hoida. Mina ei suuda, jõuan heal juhul 1-2 korda nädalas poodi, et külmkappi, mis võiks tunduvalt suurem olla, piisavalt süüa varuda. Alati ei õnnestu ka see ja nii ma tulengi pärast pikka tööpäeva koju, et võiksin avastada külmkapis haigutava tühjuse. Siis polegi muud, kui võtan ette laual vedeleva šokolaadi ja pistan selle pintslisse. Ja vahel võib nädalas nõnda mitu õhtut järjest juhtuda. Kui olen väsinud, näljane ja aega napib, rändab suhu see, mis kapis leidub, olgu ta toiteväärtus või suhkrusisaldus nii suur või väike kui tahes.

Üks hetk, tegelikult kusagil selle nädala keskel, sai mul villand. Villand sellest väsimusest ja mitte nii heast enesetundest, mis kaasneb sellega, kui pistad toitu valimatult suhu. Kuskil on piir. Laupäeval jätsingi kõik kohustused kus see ja teine ning sõitsin maale vanavanematele külla. Lõhkusin virnade viisi puid, riisusin lehti ja olin õhtu lõpuks täiesti läbi, ometigi puhanum kui kunagi varem. Tulin tagasi linna rõõsade põskede ja kotitäie juurviljadega.
Linnakära väsitab, olgugi et olen terve elu linnas elanud. Kui vaid saaks maale, kuhu mu süda tegelikult kuulub..

Pühapäeval tegingi restardi – ostsin poest kõik tervisliku toidu ära ja kuhjaga külmutatud köögivilju, marju, puuvilju ja pähkleid, et kõik need näksimised ja näljasööstud ikka hea ja paremaga rahuldatud saaks. Juba esimese päeva õhtul oli enesetunne tunduvalt parem. Tunnen end oma nahas kümneid kordi paremini, kui õigeid asju söön. Enesekindlus ja hea enesetunne paistavad ka väljapoole – sain mitu toredat komplimenti ja tunnen, et olen jälle mina ise. Vahel võib rajalt kõrvale astuda ja võib-olla isegi peaks, et mõistaksid, et tervislik toitumine pole ainult kaalunumber, vaid tuju, väline sära, näonahk, enesetunne, aktiivsus, enesehinnang, tervis ja palju muudki.

Üritan oma menüüd aeg-ajalt ka instagramis kajastada, toidupäevikut ma blogisse ilmselt postitama ei hakka, seega, kui otsid inspiratsiooni, kiika IG’i!

Tegelikult võib selle postituse kokku võtta nii: “Mul pole aega,” pole mingi vabandus, miks keegi ei peaks ennast liigutama või tervislikult toituma. Mul on praegu 1,5 töökohta ja täiskoormusega ülikooliõpingud. Vahel on raske ja libastun, aga kui trenn ja toitumine on sinu jaoks olulised, leiad mooduse. Prioriteedid.

Autor: annikapajupuu

Biohacking - always trying new things to optimize my health

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.